Достапни линкови

Путин против прекројување на историјата


Рускиот претседател Владимир Путин ги повика руските историчари да се борат против, како што вели, обидите да се прекрои историјата поради геополитички интереси. Путин вели дека обидите за извртување на историјата се очигледни во многу општества, вклучувајќи го и руското. А за се спречи тоа, според Путин, експертите треба да ги престават работите од минатото на еден објективен начин.

XS
SM
MD
LG