Достапни линкови

Изаири:Југохром има сериозен план за еко стандардите


Загадувањето на воздухот во Тетово.

Владата во наредните шест месеци будно ќе го следи процесот на спроведување на оперативниот план за воведување еколошки стандарди од страна на Југохром и доколку не го реализира капацитетот ќе биде затворен, изјави денеска министерот за животна средина и просторно планирање Нурхан Изири при денешна посета во Тетово.

Според него Југохром има сериозне план за исполнување на еко стандардитеа, владата пак сериозно ќе го следи процеост.

Тој побара и поголема заложба од општинските власти во нивниот дел во борбата со загадувањето. Владата одлучи „Југохром“ да добие нови шест месеци за воведување на еколошките стандарди .

XS
SM
MD
LG