Достапни линкови

Пакистан - екстра дози вакцини против полио


Пакистан соопшти дека ќе им се дадат дополнителни дози вакцина против детска парализа на уште околу 3 милиони деца низ целата земја. Независниот одбор за мониторинг кој го следи вкацинирањето предложил да се дадат екстра дози. Талибанските милитанти го забранија вакцинирање и ги напаѓаат тимовите за вакцинација, обвинувајќи ги дека се шпиони за САД.

XS
SM
MD
LG