Достапни линкови

Герет - побрзо во ЕУ, ако Македонија ги забрза реформите


Амбасадорот на Велика Британија Чарлс Гарет денеска изјави дека е убеден оти ќе продолжи процесот на приближување на Македонија кон Европската унија.

Забрзувањето на процесот на евроинтеграција, како што наведе, може да се случи само врз основа на забрзувањето на реформите во Македонија. Што побрзо ќе се спроведат тие реформи, толку побрзо и Македонија ќе се доближи до Европската унија, вели Гарет, кој присуствуваше на советувањето во Академијата за судии и јавни обвинители.

XS
SM
MD
LG