Достапни линкови

Русија - отстратен споменикот посветен на Стив Џобс


Споменик поставен во чест на починатиот поранешен директор на Епл, Стив Џобс денеска бил отстратен во Санкт Петербург, откако наследникот на Џобс, Тим Кук, јавно објави дека е хомосексуалец. Споменикот iPhone со големина на човек, на кој се покажуваа информации за Џобс, беше поставен на ИТ универзитет во Санкт Петербург во јануари 2013 година на иницијатива на руската компанија „ Западно-европска финансиска унија“. Руското радио Бизнис-ФМ ја пренесува изјавата на шефот на компанијата, според кого споменикот е отстратен во согласност со законот според кој се забранува ширење на хомосексуална пропаганда меѓу младите.

XS
SM
MD
LG