Достапни линкови

Казни за фирмите без фискални апарати со ГПРС уред


Времена мерка - забрана за вршење дејност и парични глоби за правното лице и за одговорното лице, се дел од санкциите со кои ќе се соочат фирмите кои не воведоа фискални апарати со ГПРС уред. Рокот за нивно воведување истече на 31 октомври до кога, според податоците на Управата за јавни приходи, таа обврска ја исполниле 3.958 правни субјекти. Околу 5.000 обврзници воопшто ја немаат почнато постапката.

XS
SM
MD
LG