Достапни линкови

Бангладеш се соочува со прекин на електричната енергија


Бангладеш се соочува со прекин на електричната енергија низ целата земја откако далноводите престанале да функционираат. Од министерството за енергија соопштија дека како резултат на тоа сите електроцентрали автоматски биле исклучени. Ареодромот во главниот град, според извештаите се уште функционира благодарение на генераторите со кои се обезбедува електрична енергија. Според министерството, инжињерите работат на поправање на прекинот.

XS
SM
MD
LG