Достапни линкови

Иран ги отфрла критиките за кршење на човековите права


Мохамед Џавад Лариџани, генерален секретар на иранскиот Висок совет за човекови права.

Иран ги отфрли западните критики дека во земјата не се почитуваат човечовите права на состанокот на Советот за човекови права на ОН во Женева. Мохамед Џавад Лариџани, генерален секретар на иранскиот Висок совет за човекови права, рече дека Западот се обидува да го наметне тамошниот начин на живот под превезот на човековите права, вклучувајќи ги и правата на хомосексуалците. Западните земји го обвинуваат Иран за пораст на егзекуциите, цензура и затворање на новинари, како и други кршења на човековите права.

XS
SM
MD
LG