Достапни линкови

Уставен ја одложи расправата училишта во Чаир


Уставниот суд на денешната седница ја одложи расправата за оценување на уставноста и законитоста на одлуката за преименување на четирите училишта во општина Чаир.

Подносител на иницијативата до Судот е Државниот инспекторат на Министерството за локална самоуправа, откако Советот на општина Чаир во 2012 година донесе одлука за преименување на училиштата „Никола Вапцаров“ „Јане Сандански“, „Цветан Димов“ и „Рајко Жинзифов“ во „Имри Елези“, „Јашар беј Шкупи“, „Хасан Приштина“ и „Исмаиљ Кемаљи“.

XS
SM
MD
LG