Достапни линкови

Повисоки пензии од септември 2015


Средба на вицепремиерот Зоран Ставрески и министерот за труд и социјала Диме Спасов со претседателот на Сојузот на здруженија на пензионери на Македонија, Драги Аргировски. September 29, 2013.

Собранието со 65 гласа „за“ и три „против“ изгласа измени на Законот за пензиското и инвалидското осигурување. Измените предвидуваат за 5 отсто поголеми пензии од септември следната година, формирање совет за социјална сигурност, можноста за поднесување барања за остварување право на пензија во електронска форма и измена која се однесува на имотот на Фодот за ПИОМ, односно да се продава или дава под закуп доколку ПИОМ не го користи.

XS
SM
MD
LG