Достапни линкови

Во САД, зајакнати мерки за безбедност околу федералните згради


U.S. -- Workers walk into the General Services Administration building in downtown Washington, hours after the president signed a bill to reopen the federal government and raise the debt limit, October 17, 2013

Соединетите држави соопштија дека ги зајакнуваат мерките за безбедност околу зградите на сојузната влада. Министерот за внатрешна безбедност Џех Џонсон објави дека ја донесол оваа одлука поради, како што наведува во соопштението, очигледни причини по повторените повици на терористички организации дека ќе ги нападнат Соединетите држави. Тој не прецизира за какви мерки станува збор, а нив ќе ги спроведе Сојузната агенција која се грижи за безбедноста на скоро 10 илјади државни згради каде што скоро секој ден велгуваат скоро милион ипол луѓе. Во минатата недела во Канада во два напада беа убиени двајца војници.

XS
SM
MD
LG