Достапни линкови

Американските и британските војници ја завршија мисијата во Авганистан


Последните американски маринци и британски сили денеска ја завршија својата мисија во Авганистан предавајќи ја големата воена база на авганистанските безбедносни сили. Американската воена база која е во стратегиски важната провинција Хелманд беше предадена на авганистанската војска, а исто така и британската база. По повлекувањето, 215 војници на авганистанската национална армија ќе бидат сместени во базата, а во Хелманд речиси и нема да има странски војници.

XS
SM
MD
LG