Достапни линкови

ЕУ - Британија треба да даде повеќе пари во буџетот на ЕУ


Лидерите на ЕУ, побарале Британија да даде дополнителни 2, 1 милијарда евра во касата на ЕУ, на денешниот состанок во Брисел. Британските официјални лица го потврдија тоа што претходно медиумите пишуваа, дека е побарано да го зголемат придонесот за околу 20 проценти. И од Холандија е побарано да даде дополнители 642 милиони евра. Колку земјите придонесуваат во буџетот на ЕУ, зависи од економската големина на земјата.

XS
SM
MD
LG