Достапни линкови

Опомена за 11 функционери кои извршувале две функции


Членови на Државната комисија за спречување корупција

Државната комисија за спречување на корупцијата денеска им изрече јавна опомена поради извршување на две функции истовремено и судир на интереси на единаесет лица. Според нивното соопштение, Деџат Сефери, Славко Јанкоски, Мујдин Билали, Сеад Исмаил, Наим Салиев, Кристијан Тодоров, Николче Дамјановски, Валентина Јовановска, Зулкуфли Саити, Дарко Стојчевски и Саша Николиќ имале 15 рок да се откажат од една од двете функции кои истовремено ги извршуваат. Откако Комисијата констатирала дека овие лица не постапиле по нивното барање им изрече мерка јавна опомена.

XS
SM
MD
LG