Достапни линкови

Вториот ден од самитот на ЕУ, за економијата


Европските лидери на денешното продолжување на нивниот состанок во Брисел разговараат за економските предизвици во рамките на Европската унија. Земјите членки се соочуваат со стагнирање на растот, висока невработеност и тензии околу државните буџети. Вчера на самитот во Брисел беше постигнат договор до 2030 година да се намали испуштањето штетни гасови во атмосферата за најмалку 40 проценти од нивото во 1990 година.

XS
SM
MD
LG