Достапни линкови

Мисија на ММФ од понеделник во Македонија


Мисија на Меѓународниот монетарен фонд предводен од Ивана Владкова Холар ќе престојува во Македонија од 27 окотомври до 5 ноември 2014 година при што ќе има разговори за Пост-програм мониторинг на македонската економија со цел изготвување извештај што ќе биде поднесен до Бродот на директори на ММФ. Процесот на Пост-програм мониторинг е наменет за земји членки коишто имаат преостаната обврска кон Фондот по истекот на нивните аранжмани.

XS
SM
MD
LG