Достапни линкови

Управниот суд ја потврди лустрацијата на 20-тина лица


Вишиот Управен суд денеска потврди дека дваесетина луѓе биле соработници на тајните служни. Судот ја протврди лустрацијата на Владимир Милчин, Ѓорѓи Тоновски, Коста Балабанов, Сефедин Харуни Паскал Гилевски, Милован Стефановски, Зоран Јовановски, Беџет Беџети, Трајко Батанџиовски, Никола Јанчевски и на уште неколку други Повеќе од две години управните судии не решеваа за предметите, некои од нив беа и вратени, а сега Вишиот Управен суд ја потврди одлуката на Комисијата за верификување на фактите. Лустрираните имаат уште правни инструменти кои можат да ги искористат против решението од лустрациска.

XS
SM
MD
LG