Достапни линкови

Јункер ќе го претстави својот тим пред ЕП


Идниот претседател на Европската комисија, Жан-Клод Јункер, ќе го претстави својот тим пред европските пратеници. Подоцна денеска тие треба да гласаат за да го одобрат тимот. Јункер вели дека ќе го претстави својот план за инвестиции во вредност од 300 милијарди евра, за да се зајакне растот и за нови работни места, но исто така вети дека ќе спроведе и буџетските правила. Се очекува дека пратениците ќе го одобрат 28 члениот тим на Јункер.

XS
SM
MD
LG