Достапни линкови

Лавров - уште долго ладни односите меѓу САД и Русија


Рускиот министер за надворешни работи, Сергеј Лавров изјави дека САД се обидуваат да ја искористат ситуацијата во Украина, за да ја стават Русија на свое место. Тој вели дека ладните односите меѓу САД и Русија ќе потраат уште долго време. Лавров вели дека Вашингтон се обидува да ја оддели Русија од Европа и дека американската политика ќе предизивика одредени негативни ефекти на земјите-членки на ЕУ.

XS
SM
MD
LG