Достапни линкови

Словенија:Втор круг од локалните избори


Граѓаните на Словенија денеска избираат градоначалници во 54 општини каде кандидатите во првиот круг не успеаја да освојат апсолутно мнозинство.

Градоначалниците по гласањето, ќе добијат некои од поголемите градови како Марибор, Крањ, Ново Место, Нова Горица и Птуј и Мурска Собота.

Во првиот круг на локалните избори пред две недели, на избори излегоа помалку од една четвртина од регистрираните гласачи, што е најмалку од сите избори досега, а помала излезност се очекува и во вториот круг


XS
SM
MD
LG