Достапни линкови

Водечки пакистански свештеници:Исламската држава го крши Исламот


Група на водечки свештеници во Пакистан ја осудија Исламската држава изразувајќи загриженост дека организацијата може да најде регрути помеѓу исламистичките милитанти во земјата. Тие рекоа дека организацијата која контролира делови од Ирак и Сирија, ги крши исламските учења. Исламот и муслиманите не поддржуваат убивања на невини луѓе и уништување на нивните имоти, се вели во соопштението. Групата,исто така, ги повика луѓе и младите во исламските земји да се држат настрана од било какви насилни група кои дејствуваат против учењата на Исламот и пророкот Мухамед.

XS
SM
MD
LG