Достапни линкови

„Југохром“ и „Макстил“ сами ќе затворат


Протест против загадувањето на воздухот од Железарница во Скопје.

Компаниите Југохром и Макстил немаат А интегрирана дозвола, а рокот истекува на 31 откомври. Министерот за животна средина Нурхан Изаири вели дека според кажувања на компаниите, од 31 овој месец сами ќе затворат додека не се усогласат со законските барања.

„Југохром“ нема ниту почнато со исполнување на оперативниот план и ако не затворат сами, во спротивно ќе мора ние тоа да го направиме согласно Законот“, вели министерот. А во „Макстил“ не се целосно завршени работите за вградување на филтер.

XS
SM
MD
LG