Достапни линкови

Британскиот парламент за признавање на Палестина


Британските пратеници со големо мнозинство гласаа за признавање на Палестина како држава. Станува збор за симболичен и необрзувачки потег кој, според оценките, нема да донесе промени во политиката на владата. Во документот се прецизира дека се признава државата Палестина заедно со Израел што ќе придонесе преку преговори да се дојде до решение за две држави. Генералното собрание на Обединетите нации пред две години изгласа дефакто признавање на Палестина како држава.

XS
SM
MD
LG