Достапни линкови

Во Србија затворски казни за учество во конфликти во странство


Парламентот на Србија денеска ги усвои измените во кривичниот закон, според кои со казна затвор до 8 години ќе се казнуваат оние што одат да се борат во странство, а до 10 години оние што регрутираат борци. Десетици српски муслимани од Санџак заминале на боиштата во Сирија, а десетици срби, пак се на фронтот во источна Украина, на страната на про-руските сепаратисти.

XS
SM
MD
LG