Достапни линкови

Јолевски - Членството во НАТО и ЕУ е од стратегиско значење


Mинистерoт за одбрана Зоран Јолевски.

Република Македонија во изминативе години вложи многу напори да изврши бројни реформи со цел достигнување на членство во евро-атлантските организации. Членството во ЕУ и НАТО е од стратегиско значење за нашата земја. Нашето членство во овие организации ќе значи постабилен регион, побезбедна Европа, рече министерот за одбрана Зоран Јолевски на конференција „Западен Балкан – иднината на интеграцијата" која се одржува во Рим.

Јолевски вели дека Македонија и понатаму ќе продолжат со имплементирање на реформите.

XS
SM
MD
LG