Достапни линкови

Собраниска седница за Буџетот 2014 на 16 октомври


Седница на Собраниската комисија за финансирање и буџет.

Собраниската седницата на која пратениците ќе расправаат за Буџетот за 2014 година ќе се одржи на 16 октомври, соопштија од Кабинетот на претседателот на македонското Собрание Трајко Велјаноски.

Вељаноски со потпретседателите и координаторите на пратеничките групи решиле за Буџетот за 2015 година да се расправа на нова пленарна седница која претседателот ќе ја свика за 16 октомври во 12 часот, се вели во соопштението.

Во него се додава дека дневиот ред на оваа седница ќе биде дополнет со Извештајот на Европската комисија за напредокот на Република Македонија за 2014 година, откако официјално ќе му биде предаден на претседателот на Собранието.

XS
SM
MD
LG