Достапни линкови

Црна Гора излезе од рецесијата


Црногорската централна банка констатира дека Црна Гора конечно излезе од рецесија, во која западна во 2012 година, но економскиот раст е се уште бавен и и има потреба од забрзување, соопшти Радио-телевизија Црна Гора.Централната банка очекува годинава земјата да има раст на бруто домашниот производ од околу 2,5 проценти.Според нејзините прогнози, буџетскиот дефицит на земјата ќе биде понизок од минатогодишниот.Според проценка на банката, финансискиот систем на земјата е стабилен, а нивото на системски ризик е умерен.

XS
SM
MD
LG