Достапни линкови

Русија нема да го ограничи пристапот до интернет


Советот за безбедност на Русија.

Рускиот претседател Владимир Путин соопшти дека Русија не планира да го ограничи пристапот до интернет или да го стави под државна контрола, но ќе треба да се осигура стабилноста и безбедноста на „руски сегмент“ на интернет.

Путин, говорејќи на состанокот на Советот за безбедност, изјави дека руските интернет домени се соочуваат со се поголем број на сајбер напади.

Путин рече дека Русија ќе ги надгледува и ќе ги затвора сајтовите кои промовираат екстремизам, ксенофобија, тероризам и детска порнографија.

XS
SM
MD
LG