Достапни линкови

Невработеноста во Грција 27%


Невработеноста во Грција, во јуни, изнесувала 27 отсто, што е мало намалување во однос на претходниот месец, кога изнесуваше 27,6 отсто, објави агенцијата за статистика. Стапката на невработеност во Грција е повеќе од двојно поголема во однос на просечната во евро-зоната, која изнесува 11,5 отсто.

Инаку, Грција 6-та година по ред е во рецесија, откако спроведува мерки за штедење по налог на меѓународните кредитори.

XS
SM
MD
LG