Достапни линкови

Попоски-Принципите на НАТО да важат подеднакво за сите


Министерот за надворешни работи Никола Попоски

Министерот за надворешни работи Никола Попоски на состанокот на земјите контрибутори во Мисијата ИСАФ во Авганистан во рамки на НАТО Самитот во Кардиф изјави денеска дека одлични вести се што Македонија не чувствува закана од ниту еден од соседите, а истото важи и во обратен правец.

Но, според него принципите како владеење на правото, мирно решавање на конфликти, право на самоопределување, треба исто да важат еднакво за моќните и за помалку моќните, за тие внатре во клубот, и за тие надвор, инаку, не се принципи. Попоски во своето обраќање потенцирал и дека Макеоднија испратила речиси половина од своите војници во меѓународна мисија во одбрана на владеењето на правото.

XS
SM
MD
LG