Достапни линкови

Ребалансот на буџетот помина во Собранието


Вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески

Македонското Собрание го донесе дополнетиот ребаланс на Буџетот за 2014 година. Вицепремиерот и министер за финансии Зоран Ставрески изјави дека ребалансот се прави со цел усогласување на динамиката на реализација на расходите особено во делот на инфраструктурните проекти со динамиката на приходи.

Најголемата промена што се прави на расходната страна, како што истакна, е обезбедување дополнителни средства од 1,42 милијарди денари за иградба на Коридорот 10, односно автопатот Демир Капија-Смоквица.

XS
SM
MD
LG