Достапни линкови

Ребалансот на Буџетот пред македонските пратеници


Македонското Собрание на денешната 14 седница треба да расправа за Дополнетиот предлог за изменување и дополнување на Буџетот на Македонија за 2014 година. Со предложениот ревбаланс се предвидува, меѓу другото интензивирање на изградбата на Коридорот 10, реалокација на средства меѓу буџетските корисници, обезбедување дополнителен износ во Фондот на ПИОМ и за надминување на последиците од елементарните непогоди.

XS
SM
MD
LG