Достапни линкови

ХРВ-Милитантите убиле стотици ирачки војници во Тикрит


Ирачки војници

Хјуман Рајтс Воч соопшти денеска дека има нови докази кои покажуваат оти милитантите на Исламската држава убиле меѓу 560 до 770 лица кои биле заробени за време на офанзивата во градот Тикрит во Ирак. Милиутантите ја преземаа контролата врз Тикрит во јуни.

Според организацијата, бројката е три пати поголема отколку привичните информации и таа може да се зголемува со појавата на нови докази. Во извештајот како што е наведено најголем број од жртвите се наводно ирачки војници.

XS
SM
MD
LG