Достапни линкови

Исланд го подигна алармот на максималното црвено ниво по најновата ерупција на вулканот Бардарбунга. Метролошката државна агенција соопшти дека лавата се излеала денеска во утринските часови. Помала ерупција се случила во истата област два дена порано, но таа траела само неколку часа и нема забележано пепел. Во 2010 година, пепелен облак од исландскиот вулкан, во различен регион на Исланд, затвори голем дел од воздушниот простор во Европа за дури шест дена.

XS
SM
MD
LG