Достапни линкови

Воени вежби на членките на Шангајската организација за соработка


Членките на Шангајската организација за соработка ги завршуваат вежбите со кои се симулира воена реакција на појавата на меѓуетнички тензии во некоја од земјите. Руското министерство за одбрана соопшти дека на шестдневната „Мировна мисија 2014“ биле извршени и антитерористички операции.

Воените вежби на Шангајската организација за соработка вклучува 7000 војници од Русија, Кина, Казахстан и Таџикистан. Узбекистан е членка на организацијата, но не учествува на вежбите.

XS
SM
MD
LG