Достапни линкови

Путин-Русија да биде подготвена да одговори на секоја агерсија


Рускиот претседател Владимир Путин.

Рускиот претседател Владимир Путин изјави денеска дека земјата нема желба да се вклучи во големи конфликти, но треба да биде во можност да одговори на секоја закана. Според него, Русија е далеку од вклученоста во големи конфликти и земјата не ни сака, ниту планира да го направи тоа. Путин говорејќи за време на посетата на младински камп надвор од Москва порача дека Русија треба секогаш да биде подготвена да одговори на агресија против земјата.

XS
SM
MD
LG