Достапни линкови

Регионална конференција за јавни собири во ЈИЕ


„Заштита на просторот за мирен јавен собир во ЈИЕ“ е темата на првата регионална конференција од ваков тип што ќе се одржи денеска и утре во Скопје. На конференцијата претставници на граѓанските организации од Балканот, ОБСЕ/ОДИХР, ЕУ, експерти и претставници на институции ќе ги разгледаат можностите и предностите поврзани со правните и практичните аспекти на примената на слободата на јавен собир во ЈИЕ. Конференцијата ја организира Реактор-Истражувње во соработка со Европскиот центар за непрофитно право, ОБСЕ/ОДИХР и е дел од проектот на УСАИД за граѓанско општество.

XS
SM
MD
LG