Достапни линкови

Русија забранува продажба на Џек Даниелс


Руските агенција за регулација на храната соопшти дека американското виски Џек Даниелс содржи супстанција која се користи за труење на инсекти. Според нив, алхохолните пијалоци Џек Даниелс и Џим Бим се неправилно означени и не ги исполнуваат санитарните услови и им наредија на компаниите да ја прекинат нивната продажба. Производителот на Џек Даниелс соопшти дека ќе го оспори било кое обвинување за кавалитетот на пијалокот.

XS
SM
MD
LG