Достапни линкови

Банката на Америка ќе плати оштета за улогата во финансиската криза


Американското министерство за правда соопшти дека постигнало договор со Банката на Америка околу обвинувањата за сомнителна продажба на хартии од вредност за време на финансиската криза во 2008 година. Договорот предвидува дека банката, која е втора по големина во земјата да обезбеди 17 милијарди долари како олеснување за луѓето кои имаат проблематично сопствеништво на нивните домови.

Банката соопшти дека готовинските исплаќање ќе бидат во вредност од 9,65 милијарди долари, а 7 милијарди ќе бидат издвоени за потрошувачите погодени од загубите врзани за тие хартии од вредност.

XS
SM
MD
LG