Достапни линкови

Руските иселеници мора да се пријават во земјата


Илустрација.

Висок руски претставник соопшти дека руските иселеници мора да ги приложат нивните странски пасоши или дозволи за престој ако сакаат да го задржат руското жителство. Законот, кој според критичарите е знак на тоталитарниот менталитет на Кремљ, не ги опфаќа Русите кои се трајно иселени од земјата, но оние кои имаат жителство во Русија мора да се пријават и покрај тоа што физички не се присутни во земјата. Изјавите мора да се пополнат во Русија. Русите кои не може да се вратат до истекот на рокот на 4 октомври, ќе може да ги пополнат изјавите при нивното наредно доаѓање во Русија без никакви казни.

XS
SM
MD
LG