Достапни линкови

БиХ-Водачот на вахабистите со поддршка за Исламската држава?


Водачот на една од најголемите заедници на припадниците на радикалниот ислам во БиХ, Билал Босниќ.

Водачот на една од најголемите заедници на припадниците на радикалниот ислам во БиХ, Билал Босниќ ги повика младите од земјата да се придружат на милитантите на Исламската држава кои се борат во Ирак и Сирија. „Дневни аваз“ јави дека Босниќ го упатил повикот за време на предавањето пред неговите следбеници од регионот Цазинска Краина. Босниќ за медиумот подоцна изјавил не го кажал тоа и оти неговото излагање било различно интерпретирано.

XS
SM
MD
LG