Достапни линкови

ЕУ ќе им помага на земјоделците погодени од руското ембарго


ЕУ ќе обезбеди 170 милиони долари за помош на земјоделците кои се погодени од руската забрана на увоз на зеленчук и овошје од Унијата. Русија на почетокот на месецот го забрани увозот на зеленчук и овошје и други видови на храна од ЕУ и западните земји.

Ембаргото е со цел да се одговори на санкциите од ЕУ и западните земји поради улогата на Русија во кризата во источна Украина. Во минатото земјите членки на ЕУ извезуваа годишно овошје и зеленчук вредно стотици милиони долари.

XS
SM
MD
LG