Достапни линкови

Русија ги проверува засолништата за бомбашки напади


Рускиот министер за вонредни ситуации Владимир Пучков

Рускиот министер за вонредни ситуации Владимир Пучков изјави дека ги проверуваат засолништата за одбрана од бомбашки напади за да се уверат дали тие се во добра состојба. Кометарот на Пучков доаѓа откако вчера членовите на Комунистичката партија во руската Дума запрашаа дали сите засолништва се уште се функционални.

Според Пучков, надградбата на засолништвата е извршена во координација со регионалните и локалните власти. На нив им биле дадени инструкции засолништвата кои не се одржувани од владата да бидат под контрола на јавноста.

XS
SM
MD
LG