Достапни линкови

ОН бараат Иран да се соочи со проблемите со човековите права


Претставникот за човекови права на ОН, Ахмед Шахид.

Претставникот за човекови права на ОН, Ахмед Шахид го повика Иран да ги реши прашања за состојбата со чевековите права, кои беа покренати во последниот извештај на организацијата. Според него, извештајот и препораките се со цел да се подобри ситуацијата со човековите права во Иран.

Тој порача што поскоро Техеран сфати дека извештаите се со цел да им се помогне на властите и жителите, толку поскоро ќе се започне да работи на предизвиците со кои се соочува земјата. Иран го отфрли извештајот.

XS
SM
MD
LG