Достапни линкови

Украинскиот парламент треба да гласа за санкции против Русија


Украинскиот парламент треба да усвои легислатива со која ќе и овозможи на владата воведување санкции против Русија и цензурирање медиумите кои ќе ги смета за закана по националната безбедност. Предлог-законот има за цел да и спротивстави на анти-украинската пропаганда на про руските медиуми. Со него се предвидуваат санкции против 172 поединци и 65 лица во Русија и други земји за поддршка и финансирање на сепаратизам во Украина.

XS
SM
MD
LG