Достапни линкови

Либеријските лекари заболени од Ебола ќе добијат експериментални лекови


Либерија ќе добие експериментални лекови за третман на Ебола за двајцата заболени лекари, соопшти министерот за информирање Луис Браун, откако американската администрација за храна и лекови го одобри извозот. Барун нагласи дека Министерството за здравство на Либерија го контактирало американскиот производител на лекови и побарало извозот да биде дозволен. Инфицираните либеријски лекари потпишале согласност да бидат третирани со експерименталните лекови против Ебола.

XS
SM
MD
LG