Достапни линкови

Во Русија забранет анонимен пристап на безжичен интернет


Рускиот премиер Дмитриј Медведев потпишал наредба со која се забранува анонимен пристап на безжичен интернет на јавни места. Според наредбата, корисниците на Wi-Fi, во рестораните, парковите и на други јавни места, мора да се регистрираат со цело име и презиме, како и да го идентификуваат апаратот со кој се поврзуваат на интернет.

Руските власти ги зајакнаа контролите на користењето интернет, па дури и блогерите мора да се регистрираат и не можат да бидат анонимни.

XS
SM
MD
LG