Достапни линкови

Путин со нова забрана за узвоз на производи во Русија


Рускиот претседател Владимир Путин

Рускиот претседател Владимир Путин потпиша декрет со кој се забранува или ограничува увозот на храна и земјоделски производи од земјите кои спроведоа санкции врз Москва. Според декретот, забраната или ограничувањата ќе траат една година. Путин исто така и нареди на владата да направи листа на производите кои ќе бидат забранети или на кои ќе им биде ограничен увозот. Тој нагласил и дека владата мора да се осигура оти мерките нема да влијаат врз руските потрошувачи.

XS
SM
MD
LG