Достапни линкови

Спорните урбанистички планови одат пред Уставен суд


Совет на Опшина Центар.

На седницата на општина Центар денеска 11 советници од ВМРО ДПМНЕ гласаа против, а 11 советници на СДСМ го поддржаа барањето на градоначалникот Андреј Жерновски за стопирање на спорните урбанистички планови Тасино чешмиче и Капиштец. Претседавачот на општината Мирослав Шиповиќ гласаше воздржано.

Со плановите е предвидена изградба на десеткатница на Водно. Жерновски изјави дека не може да бидат донесени акти кога има еднаков број на гласови. За советниците од ВМРО ДПМНЕ гласањето не е спорно. Жерновски најави дека за судбината на урбанистичките планови ќе одлучува Уставен суд.

XS
SM
MD
LG