Достапни линкови

Во Русија стапи во сила законот за блогерите


Денеска во Русија стапи во сила закон за кој активистите за човекови права велат дека ќе ја ограничи слободата на изразување. Со новиот закон што во мај го потпиша претседателот Владимир Путин, се обврзуваат сите блогери кои имаат повеќе од 3 илјади читатели дневно да се регистрираат во државното регулаторно тело за масовни медиуми. Меѓу другото, според законот, блогерите не можат веќе да останат во анонимност.

XS
SM
MD
LG